9 powodów dlaczego warto stosować ocet jabłkowy jesienią

Jeśli dbasz o zgrabną sylwetkę i o zdrowie postaw na ocet jabłkowy! W niezwykle prosty sposób możesz  codziennie aplikować sobie dawkę tego całkowicie naturalnego i taniego specyfiku, który będzie wspierał Twoje starania!

9 powodów dlaczego warto stosować ocet jabłkowy jesienią 5Rzadko się zdarza, by tak zwyczajny produkt wykazywał tak szerokie spektrum działania prozdrowotnego.

Ocet jabłkowy to panaceum na wiele schorzeń. Tani i w pełni bezpieczny wspomaga skutecznie odchudzanie, obniża wysoki poziom cukru i cholesterolu oraz leczy grzybicę. Jego cudowne właściwości poznali już Starożytni a dzisiaj my odkrywamy je na nowo.

Jeżeli chcesz ustrzec się przed wieloma problemami zdrowotnymi, koniecznie sięgnij po ocet jabłkowy!

Jak powstaje ocet jabłkowy?

Apple cider vinegar in glass bottle and ripe fresh apples, on wooden table, on nature backgroundOcet jabłkowy otrzymywany jest w wyniku naturalnej reakcji chemicznej – fermentacji octowej, podczas której bakterie powodują fermentację jabłek. Powstający w ten sposób roztwór ma charakterystyczny, delikatny smak i zapach.

Jakie właściwości posiada ocet jabłkowy?

Badania naukowe wykazały, że ocet jabłkowy jest bogatym źródłem wielu  witamin, zarówno tych rozpuszczalnych w tłuszczach ( A, E), jak i w wodzie ( B, C, P).

Zawiera on także mikro i makroelementy oraz pozytywnie wpływający na funkcjonowanie organizmu beta karoten. Warto podkreślić, że witaminy, jak i inne substancje odżywcze naturalnie występujące w pożywieniu, są wysoko przyswajalne przez nasz organizm.

Zawarte w occie jabłkowym składniki redukują proces powstawania wolnych rodników oraz niszczą je.

Ma to dobroczynny wpływ na wygląd i kondycję
naszej skóry, włosów i paznokci.

Ocet jabłkowy jest także bogatym źródłem pektyn, które wspomagają procesy trawienne, zapobiegają miażdżycy i innym chorobom układu sercowo-naczyniowego oraz przyspieszają tempo przemian metabolicznych w organizmie.

Badania dowiodły także, że unikalna kompozycja witamin i składników odżywczych zawartych w occie jabłkowym ma dobroczynny wpływ na funkcjonowanie jelit oraz wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn i innych szkodliwych  substancji.

Występująca w dużych ilościach w occie jabłkowym witamina A jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania narządu wzroku a kwas askorbinowy zapobiega powstawaniu stanów zapalnych, przyspiesza proces gojenia się ran oraz wspomaga układ odpornościowy.

Te właściwości witaminy C są szczególnie ważne w okresie jesienno-zimowym, kiedy wyjątkowo jesteśmy narażeni na choroby górnych dróg oddechowych i grypę.

Zobacz 5 NAJLEPSZYCH produktów na ODPORNOŚĆ!

Zastosowania octu jabłkowego w kuchni, kosmetyce i odchudzaniu

Young girl measuring waist with a white background

Ocet jabłkowy może stanowić bazę do przygotowania wykwintnych sosów do sałatek, które nie tylko podkreślą smak warzyw, ale także nadadzą wielu potrawom niepowtarzalny smak i aromat.

Warto zamienić ocet spirytusowy na jabłkowy
ze względu na jego delikatny posmak i brak złego oddziaływania na żołądek, jak to ma miejsce w przypadku zwykłego octu spirytusowego.

Unikalna kompozycja składników sprawia, że ocet jabłkowy wspomaga usuwanie toksyn z organizmu, czy przyśpiesza przemianę materii.

Ponadto ocet ten wspiera funkcjonowanie układu pokarmowego oraz ogranicza przyswajanie tłuszczów, dlatego jest niezwykle atrakcyjnym produktem dla osób odchudzających się.

Apple cider vinegar effective natural remedy for skin itch, fungal infection, warts, bruises and burnsOcet jabłkowy zawiera pektyny, które są bardzo pomocne w profilaktyce miażdżycy i innych chorób cywilizacyjnych, więc powinien znaleźć się w diecie seniorów. Pomoże także złagodzić ból gardła oraz oparzenia słoneczne i ukąszenia owadów, dlatego jest produktem bezpiecznym dla każdej osoby.

Duża ilość naturalnych i wysoko przyswajalnych witamin A, E i C zapobiega powstawaniu stanów zapalnych ( zwłaszcza w jamie ustnej). Mają one także dobroczynny wpływ na wygląd i kondycje skóry, nadają jej elastyczność oraz wykazują właściwości antyoksydacyjne, więc ocet jabłkowy to produkt o szerokim zastosowaniu, który powinien znaleźć się również w Twoim domu!

Gdzie kupić ocet jabłkowy?

ocet-jablokowyWysokiej jakości ocet jabłkowy Bio firmy Voelkel, dzięki któremu poprawi się nie tylko Twoje zdrowie, ale również nastrój i wzrośnie Twoja energia, możesz kupić w naszym Sklepie Kokosowym  http://sklepkokosowy.pl/ocet-jablkowy-bio-750-ml-voelkel,818

Warto podkreślić, że dostępny w asortymencie naszego sklepu ocet jabłkowy BIO, Voelkel,  pozyskiwany jest wyłącznie z wyselekcjonowanych owoców, z upraw ekologicznych.

To niefiltrowany i niepasteryzowany produkt BIO z tłoczonego soku jabłkowego.

Nie zwlekaj, zamów jeszcze dziś!

Sięgaj po naturalny i zdrowy ocet jabłkowy
każdego dnia!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *