KIEŁBASA DROBIOWA BIO LIMEKO – Idealna kiełbasa na grilla!

kiełbasa na grilla, limekoSezon na grilla często kojarzy się z kiełbasą, z której czasem musimy rezygnować ze względu na względy dietetyczne. Idealna kiełbasa na grilla to w wcale nie tak prosty wybór.

Jednak jako zdrowy zamiennik może nam posłużyć kiełbasa drobiowa BIO, której smak zawdzięczamy specjalnie dobranej rasie bojlera, z tak zwanej  „linii zagrodowej”. Linia ta charakteryzuje się mniejszymi przyrostami w okresie chowu, a jej przedstawicielką jest m.in. KIEŁBASA DROBIOWA BIO LIMEKO  (zobacz tutaj).

MIODOWE KIEŁBASKI DROBIOWE Z GRILLA

miod-plynnySkładniki:

– 4 kiełbaski drobiowe BIO (KLIK)
– 3 plastry sera żółtego (KLIK)
– 1 łyżka miodu płynnego (np. akacjowy)
– 1 łyżka oleju rzepakowego
– 1 ząbek czosnku
– pieprz grubo mielony

Przygotowanie:

Rozgrzewamy grill. Nacinamy kiełbaski drobiowe BIO ostrym nożem w paski, na skos, na  całej długości kiełbaski i na skos w drugą stronę, tak aby powstała kratka. Nie nacinamy za głęboko, aby nie przeciąć kiełbasek.

kielbaski-grillPrzygotowujemy miodową glazurę do kiełbasek. W głębokiej miseczce mieszamy miód płynny oraz olej rzepakowy ( możemy użyć również innego oleju np. sezamowego lub oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia).

Siekamy drobniutko czosnek lub przeciskamy przez praskę i dodajemy do sosu.

serDoprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy. Nabijamy kiełbaski drobiowe na patyczki do szaszłyków, ostrożnie tak, aby się nie rozpadły.

Kroimy drobno ser żółty i wkładamy go w nacięcia, w kiełbaskach.

Zanurzamy tak nafaszerowane serem kiełbaski w przygotowanej glazurze miodowej i kładziemy na grill. Gdy się zrumienią, obracamy na drugą stronę.

Możemy przewracać kilka razy i dodatkowo w międzyczasie smarować miodową glazurą, aby efekt był lepszy. Pilnujemy, by kiełbaski nie przypiekły się za mocno.

Tak przyrządzone danie możemy podawać z pieczywem i zieloną sałatką.

 

Zapraszamy do:
Sklepu ze zdrową żywnością po wszystkie składniki!

 

cieplo

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *