Majówka za pasem. Może czas na zdrowego grilla ?

Chociaż na dworze ponura pogoda Majówka jest za pasem, a wolne dni warto wykorzystać m.in. na grilla ze znajomymi lub rodziną. Wielkie grillowanie należy rozpocząć od wyboru produktów, które będą smaczne i zdrowo podane.

Oprócz, więc mięs warto pomyśleć o warzywach i owocach, które znajdą swoje zastosowanie zarówno na szaszłykach,
jak i pieczone oddzielnie.

grillowane-warzywagrill

Kiedy chcemy mieć zdrową żywność podczas majowego grillowania na swoim stole warto wybrać na przykład kiełbaski drobiowe ( zobacz tutaj) lub karkówka (KLIK):

kiełbaski drobiowe karkówka

Od razu człowiek robi się głodny…

grillowanie

Pamiętajmy, że grillowanie nie wiąże się z rezygnacją z pysznych i zdrowych owoców i warzyw.

Na przykład można się skusić na grillowanego ananasa lub grillowane a zarazem faszerowane, jabłko.

grilowane-owoce jablka-pieczone

Jabłka i ananasa znajdziesz w sklepie ze zdrową żywnością:

– jabłka (zobacz w sklepie)
– ananas (zobacz w sklepie)

ananasjabłka

Inne świeże i zdrowe OWOCE znajdziemy tutaj.

Jeśli interesują Cię także świeże i zdrowe WARZYWA wejdź tutaj.

bakłażan

Podczas grillowanie pamiętaj, aby:

Teraz wystarczy tylko węgiel…

wegiel

I od razu robi się ciepło…

nawet, gdy przyjdzie nam grillować pod dachem 🙂

cieplo

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *